Menu

Vyhledávání

Moje kuchařka

Rajská
 Do hrnce dát cibulku s olejem, smažit, a přidat mouku. Až to je hnědý, přilít vodu, bobkový list, pepř, nové koření a tymián. Pak vařit 1/2 hodiny a pak scedit. Pak už nevařit a přidat rajský protlak a dochutit cukrem a octem.
Halušky
 Halušky podle návodu a přes sítko protlačit do vroucí vody.
 Zelí uvařit ve vodě s kmínem a solí. Pak do 2. hrnce cibulku usmažit. Po 15 minutách smíchat a přidat cukr a ocet.
Jak se peče chleba v domácí pekárně.
 6 dcl - 2x odměrka 300 ml vody, 1 a 1/3 - droždí, 3 lžíce octa, 3 LŽIČKY soli - sůl nepokládat na droždí, 3 LŽIČKY kmínu, 1 celou hladkou mouku. Nastavit 2 - francouzský chléb a spustit.
Zapékané těstoviny
 Uvařit kolínka a usmažit salám na kostičky. Rozmíchat 4 vejce v mléku a smíchat všechno na pekáči. Zapéct.
Buřtguláš
 Na oleji usmažit cibulku a dát papriku. Přidat vodu brambory(na kostičky) a buřty. Uvařit a přidat mouku se smetanou a vařit.
Omáčka na špagety
 Salám gothaj opéct na kostičky, přidat rajčatový protlak 2x, stroušky česneku rozemletý , krátce opéct, nechat vystoupit tuk, zapražit hladkou moukou a rozředit vývarem z Masoxu. Krátce povařit. Můžou se přidat i bylinky.
Bramborová kaše
 Uvařit brambory, rozšťouchat. Přidat postupně máslo a přilít horké mléko.
Bramboráky
 15 brambor nastrouhat na jemném struhadle, osolit, opepřit, přidat majoránku, 4-5 česneků, 2 vejce, trochu mléka, trochu strouhanky. Zamíchat. Na zkoušku udělat malý bramboráček. Péct na oleji a dělat tenké placky, aby nebyli syrový.
Rajská omáčka od dědy a babičky
 1x cibule, 4x hřebíček, 3x nové koření, 3x bobkový list, protlak 4 lžíce, sůl, 2-3 lžíce octa, pepř, cukr, vařit + vodu - 1/2 hodiny, nakonec přidat perník nebo mouku - rozmíchat ve studený vodě, povařit.
Knedlíky od babičky
 1/4 kg mouky, prášek do pečiva, 1 vajíčko, sůl, zamíchat pomalu do husta vodou. 25 minut vařit.